Wordle in het Nederlands - Onbeperkt Spelen (2024)

Hulp nodig?

Wordle-Oplosser

Wordle App

Wordle in het Nederlands - Onbeperkt Spelen (5) Wordle in het Nederlands - Onbeperkt Spelen (6)

Meer spellen bekijken ▶

Wordle Vandaag Wordle Onbeperkt

Speel Wordle met Verschillende Aantallen Letters

4-Letter Woorden 5-Letter Woorden 6-Letter Woorden 7-Letter Woorden 8-Letter Woorden 9-Letter Woorden 10-Letter Woorden 11-Letter Woorden

Spellen zoals Wordle

Dordle Wordle x2 Quordle Wordle x4 Octordle Wordle x8 Math Wordle Solve and Guess Equations Wordle for Kids Lewdle Wordle with bad words Weaver Game Word Ladder Weaver Unlimited Heardle Music Wordle Sedecordle Wordle x16 Foodle One more food Wordle Phrazle Guess the Phraze Worldle Guess the Place Globle Find a place on the globe Artle Guess the artwork Moviedle Guess the movie from the clip Duotrigordle Wordle x32 Flagle Guess the flag

Meer spellen bekijken ▶

Maak Je Eigen Spel

Creëer je eigen spel met onze Wordle generator. Hiermee kun je een spel van één woord of een heel toernooi maken met 1 tot 10 woorden.

Maak een Enkel Spel Maak een Toernooi Play VS Friend

Speel Wordle in Verschillende Talen

Engels Engels (UK) Spaans Duits Frans Portugees Italiaans Nederlands Pools Russisch Turks Zweeds Indonesisch Tsjechisch Grieks Hongaars Roemeense Slowaaks Deens Oekraïens Iers Filipijns Norwegian Serbian

Een populair spel waarin je een woord moet raden met verschillende pogingen om erachter te komen welke letters het bevat. Concurreer met je vrienden en ontdek wie de slimste van jullie is!

Hoe speel je Wordle

1

De taak van het spel is om het verborgen woord te raden. Eerst moet u in de eerste regel een woord invoeren dat bestaat uit het geselecteerde aantal letters. Houd er rekening mee dat dit een echt woord moet zijn.

2

Nadat u het woord hebt ingevoerd, drukt u op de Enter-knop op het virtuele toetsenbord. Let nu op de kleur waarmee de letters zijn gemarkeerd.

3

Als de letter niet in kleur is gemarkeerd en grijs blijft, is er geen dergelijke letter in het verborgen woord. Als de letter geel is gemarkeerd, staat een dergelijke letter in het verborgen woord, maar bevindt deze zich in een andere cel. Als de letter groen is gemarkeerd, staat de letter in het verborgen woord in deze cel.

4

Houd er rekening mee dat letters in een woord kunnen worden herhaald, dat wil zeggen dat als een letter geel of groen is gemarkeerd, deze één of meerdere keren in het woord kan voorkomen.

5

Typ nu het volgende woord op de tweede regel en druk op Enter. Houd hierbij rekening met de informatie over de letters en hun locatie verkregen in de eerste ronde.

6

Ga door met het typen van woorden in de volgende regels totdat u het verborgen woord raadt. Deel na afloop het spel en het resultaat met je vrienden. En het allerbelangrijkste: je kunt een onbeperkt aantal keren spelen.

Wat voor soort spel is dit - Wordle in Dutch?

Wordle is uitgevonden door een ontwikkelaar uit Brooklyn voor zijn liefje. De achternaam van de maker is Wardle, dus de naam van het spel is een soort woordspeling.

Eerst speelde het paar samen Wordle, daarna liet de ontwikkelaar het spel aan zijn familieleden zien en besloot het vervolgens op internet te publiceren voor iedereen die geïnteresseerd was. Op de dag van lancering speelden 90 mensen het spel, en al zo'n twee maanden later - maar liefst 300 duizend.

Wardle gelooft zelf dat het geheim van de populariteit van het spel in zijn eenvoud ligt - het is niet nodig om je op de site te registreren, er zijn geen advertenties, gewoon een leuk tijdverdrijf.

Een onderscheidend kenmerk van het originele spel is dat het een limiet heeft - slechts één spel per dag. Een interessante beslissing, maar niet iedereen vond het leuk. Het spel is zo verslavend dat je steeds meer wilt spelen. En we hebben dit probleem opgelost - nu is het oneindig opnieuw te spelen, dus je kunt een onbeperkt aantal spellen spelen en zoveel woorden raden als je wilt.

Maar hoe speel je Wordle?

Kijk. Je doel is om erachter te komen welk woord verborgen is. Standaard bestaat het uit 5 letters, maar op onze site kunt u het aantal letters instellen van 4 tot 11. Dan zijn er 6 regels, waarin u elk bestaand woord kunt invoeren.

Door het eerste woord in te voeren, probeer je niet zozeer het woord meteen te raden, maar gewoon de eerste stap in het spel, waar je hints kunt krijgen over het geraden woord. Nadat u uw eerste woord hebt ingevoerd en op de Enter-knop hebt gedrukt, veranderen alle letters van uw woord in een van de drie kleuren - grijs, geel en groen.

Afhankelijk van de kleur krijg je informatie over welke letters in het verborgen woord zitten en welke niet. Alles is hier vrij eenvoudig. De letters die grijs van kleur zijn - ze zitten niet in het verborgen woord, ze kunnen worden uitgesloten. De letters die geel worden - ze staan in het verborgen woord, maar ze staan op een andere plaats in het woord. Overigens is er een mogelijkheid dat er meer dan één van dergelijke letters in het woord zitten, omdat de letters herhaald kunnen worden (of niet herhaald kunnen worden). Maar het belangrijkste hier is dat ze zeker niet zijn waar ze zijn in het woord dat je hebt ingevoerd.

En tot slot groene letters. Gefeliciteerd, deze letters zitten in het verborgen woord en staan precies op de plek waar ze in jouw woord staan. Ook hier moet men niet vergeten dat deze letters op andere plaatsen in het verborgen woord kunnen staan (of niet).

Vervolgens voer je het volgende woord in en het volgende, waardoor je steeds meer informatie krijgt over het verborgen woord. Jouw taak is om zo snel mogelijk genoeg informatie te krijgen om het verborgen woord te raden. Hoe minder woorden je invoerde, hoe minder pogingen je deed voordat je het woord raadde, hoe cooler je bent! Zowel vocabulaire als je vermogen om logisch te denken zijn hierbij belangrijk. Nou, het is tijd om te proberen!

Ik begrijp het nog steeds niet, leg het uit met een voorbeeld

Er wordt dus een bepaald woord van 5 letters geraden. Laten we proberen het eerste Engelse woord van 5 letters in te voeren dat in je opkomt. Het woord BROOD viel me op, en ik zal het typen.

Wordle in het Nederlands - Onbeperkt Spelen (68)

Nadat ik het woord brood had ingevoerd, drukte ik op de Enter-knop. Twee letters van mijn woord waren geel gemarkeerd. Dit betekent dat er letters R en E in het verborgen woord staan. Maar ze zijn op andere plaatsen. Maar de letters B, A en D ontbreken in het gewenste woord. Laten we nog een willekeurig woord in de tweede rij typen en op Enter drukken.

Wordle in het Nederlands - Onbeperkt Spelen (69)

Het tweede woord dat ik invoerde was HOF. Hier kregen meteen 4 letters een gele kleur. Nu weten we op basis van twee pogingen dat het gewenste woord de letters O, U, R, T, E bevat. Maar we weten niet in welke volgorde ze komen. Maar het juiste woord komt niet in me op. Laten we een woord proberen dat enkele van deze letters bevat.

Wordle in het Nederlands - Onbeperkt Spelen (70)

Dat woord werd GEVRAAGD. En hier hebben we veel nieuwe nuttige informatie gekregen. De letters O en U zijn groen gemarkeerd, wat betekent dat ze in het woord dat we zoeken op deze plaatsen staan. Ons woord begint dus met OU en bevat ook de letters R, T, E. Ik denk dat ik weet dat dit het woord BUITEN is! Laten we het controleren.

Wordle in het Nederlands - Onbeperkt Spelen (71)

Bingo! We hebben het woord in 4 pogingen geraden. Dit is een goed resultaat voor zo'n moeilijk woord. Probeer het nu zelf.

Veel Gestelde Vragen

Wat zijn de spelregels van Wordle?

De regels van het spel Wordle zijn vrij eenvoudig. Je moet het woord in 6 pogingen raden. Om dit te doen, moet je achtereenvolgens verschillende woorden invoeren en hints krijgen. Gekleurde vierkanten dienen als aanwijzingen. Een groen vierkantje betekent dat in het verborgen woord de letter op deze plaats staat. Geel vierkant - dat zo'n letter in het verborgen woord staat, maar op een andere plaats. Grijs vierkant - zo'n letter bestaat niet.

Wat is het beste woord om het Wordle-spel mee te beginnen?

De belangrijkste aanbeveling voor het eerste woord is om een woord te kiezen dat verschillende letters en de meeste klinkers bevat. Goede voorbeelden van zulke woorden zijn ADIEU, AUDIO of CANOE.

Welke woordenboeken worden in het spel gebruikt?

Voor de Engelse taal (Amerikaanse versie) hebben we als basis de bron genomen: Letterpress woordenlijst. Dit woordenboek bestond uit ongeveer 275.000 woorden. Dankzij uw feedback en suggesties werken we onze woordenlijst regelmatig bij.

Wat betekent het bericht Geen geldig woord?

Als je zo'n bericht ziet, dan staat het woord dat je hebt ingevoerd niet in ons woordenboek. Hoogstwaarschijnlijk betekent dit dat dit woord niet bestaat, of niet overeenkomt met de spelregels. Als u het hier niet mee eens bent, kunt u ons hierover schrijven (hello@wordleplay.com) en zullen wij overwegen deze bij te werken.

Je hebt niet het echte woord gebruikt. Wat moet ik doen?

Als het u lijkt dat een woord in ons woordenboek is opgenomen dat niet in het Engels-Amerikaanse woordenboek voorkomt, laat het ons dan weten (hello@wordleplay.com) en we zullen overwegen om wijzigingen aan te brengen.

Kan ik mijn eigen woord maken of een toernooi met meerdere woorden maken?

Natuurlijk. Onlangs hebben we twee speciale modi aan onze site toegevoegd - Wordle Generator, waarmee je je eigen woord kunt raden of een willekeurig woord kunt kiezen en de link kunt delen met een vriend om tegelijkertijd met hetzelfde woord te spelen. De Wordle Tournament-modus is ook beschikbaar. Je kunt een spel maken dat uit meerdere woorden tegelijk bestaat en een echte Wordle-competitie houden.

Kan ik de app downloaden op mijn mobiel of pc?

Op dit moment hebben we geen apps voor iPhone (iOS) en Android. We zijn echter van plan om in de nabije toekomst een versie voor Google Play te lanceren. Zodra dit gebeurt, zullen we onze gebruikers zeker op de hoogte stellen.

In welke talen is het spel beschikbaar?

Oh, dat is een hele goede vraag en een punt van trots voor ons. Ons spel is al in vele talen vertaald en gebruikt verschillende woordenboeken: Amerikaans Engels, Brits Engels, Spaans, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Russisch, Pools, Turks, Nederlands, Zweeds, Indonesisch, Tsjechisch, Grieks, Hongaars, Roemeens, Slowaaks en Deens. De lijst wordt binnenkort nog groter.

Is het mogelijk om de lengte van een woord te kiezen?

Ja, die mogelijkheid is er. U kunt modi spelen met een woordlengte van 4 tot 11 letters. Klik hiervoor op het cijfersymbool in het bovenste menu, of open de instellingen als je een mobiel apparaat gebruikt.

Zijn er moeilijkere versies van het spel?

Ja, we hebben voorzien dat de standaardmodus voor u misschien te eenvoudig lijkt. In zo'n geval hebben we twee moeilijkere Wordle-opties tegelijk - Hard en Ultra Hard. In deze modi moet je de hints volgen die je in vorige rondes hebt ontvangen. Je zult moeten zweten!

Zijn er andere versies van het spel?

We hebben speciale versies die elkaar volledig tegenspreken. De eerste is de versie van het spel voor kinderen. In de versie van het spel Wordle for Kids bevat het woordenboek minder woorden en zijn ze eenvoudiger, en zijn er ook 3-letterwoorden beschikbaar. Er is ook een Lewdle-variant - daar bestaan daarentegen woordenboeken uit slechte woorden die meer geschikt zijn voor volwassenen.

Wordle in het Nederlands - Onbeperkt Spelen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 6189

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.